Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон са

...
Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон са
Коментари Харесай

Путин призова Макрон Западът да прекрати оръжейните доставки за Украйна

Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон са разискали в телефонен диалог обстановката в Украйна и заплахата от световна продоволствена рецесия. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

От Кремъл оповестяват, че Владимир Путин е уведомил Еманюел Макрон за хода на по този начин наречената военна интервенция за отбрана на републиките в Донбас, в това число за “освобождаването на Мариупол и евакуирането на държаните принудително от националистите в завода “Азовстал ” жители ”. 

Путин е подчертал, че Европейският съюз подценява “военните закононарушения на украинските силови структури и масирания обстрел против градовете и селищата в Донбас, при който умират мирни поданици ”. Според него Западът би могъл да помогне за прекратяването на тези, по думите му, злодеяния, в случай че окаже влияние на киевските управляващи и приключи оръжейните доставки в Украйна.

Путин е подчертал, че Русия остава отворена за разговор, макар че съгласно него украинската страна не е подготвена за сериозна работа. Според пресслужбата на Кремъл Макрон е изразил безпокойствие по отношение на опасността от възникването на световна продоволствена рецесия, а Путин е дал отговор, че обстановката се усложнява на първо място от западните наказания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР